HELYSZÍN
FUNKCIÓ
NETTÓ TERÜLET
TERVEZÉS ÉVE

BUDAPEST
LAKÁS
36 M2
2018

KONCEPCIÓ

A szoba nélküli lakás koncepciójánál a fő kérdése az volt, hogyan lehet teljesen átalakítani egy 36 négyzetméteres otthont. Az első kerületben található lakásban első lépésként minden belső falat lebontottunk. A zárt helyiségek, a fürdőszoba, a WC és egy kis gépészeti helyiség a főfalak mentén, közvetlenül a bejáratnál helyezkednek el. Minden más funkció a fennmaradó, összefüggő térbehelyeztünk. Ez a konyha, az étkező, a nappali, a dolgozó és a hálószoba egyben.
A falak mentén emeletmagas szekrények rendszere húzódik, mely nem csak pakolófelületet biztosít, hanem térelválasztóként is szolgál a zárt helyiségeknek. A különböző funkciók interferenciájának kiküszöbölésére egy olyan mobil, változtatható struktúrát hoztunk létre, amelyben a legtöbb elem elrejthető.
A konyha, az ágy vagy éppen a gardrób láthatatlanná tétele érdekében speciális tolóajtókat terveztünk, ezáltal az egy térbe kerülő funkciók akár külön-külön is értelmet nyerhetnek. Anyaghasználatban a fehérre festett falakat fehér beton padló egészíti ki, és minden bútor illetve falburkolat egyedi kialakítással, acélból készült el. A szobák nélküli lakás egy kísérlet arra, hogyan éljünk nagyszerű és kényelmes életet egy szobamentes lakásban.

RELATED