HELYSZÍN
FUNKCIÓ
NETTÓ TERÜLET
TERVEZÉS ÉVE

ETYEK
CSALÁDI HÁZ
175 M2
2021

KONCEPCIÓ

Az Etyek Botpuszta területén fekvő telek egyedülálló természeti környezetben helyezkedik el. Ebből az adottságból kiindulva kezdtük a ház tervezését. A ‘ház a fák között’ koncepciója a telken található három fenyőfa köré szeveződik. A cél, hogy az ‘U’ alakú beépítés körülölelje a meglévő fákat és lehetőséget adjon újjabbak ültetésére, így létrehozva egy fás átriumot az épület közepén.
Mivel rendhagyó módon a ‘panoráma’ lejtős telek domb felöli oldalán található tervünk igyekszik a fókuszt ebbe az irányba összpontosítani. Minden helyiség az átriumra illetve a kápolna felé nyílik, illetve a belső közlekedés az átrium felöli traktusban történik.
A másik nagyon fontos tervezési szempont a neutrális, tájba illeszkedő tömegformálás és anyaghasználat volt. A domboldal és a kápolna sok helyről látszik ezért épületünk nem próbál a templommal konkurálni semleges az etyeki körpince inspirálta tömege és homlokzatszerkeztése, illletve Etyekre jellemző anyaghasználata próbál minél inkább háttérbe húzódni.

RELATED