HELYSZÍN
FUNKCIÓ
NETTÓ TERÜLET
TERVEZÉS ÉVE

BUDAPEST
6 LAKÁSOS TÁRSASHÁZ
1071M2
2023

KONCEPCIÓ

A XII. kerületben elhelyezkedő társasházunk koncepciója a telek adottságaiból építkezik. A helyszín egy gyönyörű, buja növényzettel fedett terület, ezért az 5 lakásos társasház kialakításakor a természetközeliséget helyeztük előtérbe. Az épület a természeti összhangot és a szintén a telken álló műemléki Apponyi villa harmóniáját tiszteletben tartva, visszafogott architektúrával jött létre.
Társasházunk pillérvázas kialakítása adja meg a homlokzatok fő vertikális elemeit, melyeket horizontálisan az épület szintjei előtt futó teraszok osztanak. Ezek a födémek egyesítik a homlokzatokat, és olyan szabadon felhasználható közösségi és privát tereket hoznak létre, melyek a lakók sajátos igényeit szolgálják ki, növényládák teraszbútorok elhelyezését biztosítják.
Az Apponyi villa építészeti arculatát tiszteletben tartó, azzal nem konkuráló látvány létrehozása volt a tervezési célunk, kevés, és tisztán szerkesztett anyagokkal és építészeti gesztusokkal. A társasház függőleges oszlopai és vízszintes teraszai között tömör és üvegfelületek váltakozva kapnak helyet. Anyaghasználatban a beton szerkezeteket mészkő burkolatok és nagy üvegfelületek tagolják.

RELATED